Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowy z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba drobiowa 1 kg.
pierś z kurczaka 1 szt.
cebula
marchew 2 szt.
pietruszka
jajko 2 szt.
żółtko jajek
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowy z żurawiną

mięso umyć podobnie wątróbki włożyć je do garnka zalać wodą i zagotować odszumować dodać umyte i obrane warzywa sól,liść laurowy,ziele angielskie i gotować do miękkości,cebulę podsmażyć dodać wątróbkę,przyprawić i zmiksować razem z warzywami dodać odrobinę wywaru doprawić solą i pieprzem,dodać żurawinę wbić jajka i dokładnie wymieszać wyłożyć masę do foremki keksowej po wierzchu posmarować rozkłóconym żółtkiem wstawić do piekarnika na 200st.i piec ok.godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.11.2013 07:40
z żurawiną jeszcze nie próbowałam
Wafelek2601 28.04.2013 09:18
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak