Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 30 dkg
seler 0,5 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
kawałek pora
woda 2 l
ryż 400 ugotowany
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 0,5 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Do garnka wlać wodę, gotować.
Skrzydełka umyć, włożyć do wrzącej wody, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do wywaru mięsnego, gotować do miękkości.
Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso, dodać do wywaru.
Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę wymieszaną z gorącym wywarem, wlać do zupy, zagotować.
Na końcu do zupy pomidorowej dodać ugotowany ryż.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.06.2012 09:21
bardzo ładnie wygląd i pewnie tak smakuje
Paweł10 31.05.2012 21:29
super zupka :-)
halina55 31.05.2012 20:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak