Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grecka rybka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 3 filety
marchew 3 sztuki
seler 1 mały
por 1 sztuka
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Kucharek do smaku
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: grecka rybka

Marchew i seler ścieramy na tartce o grubych oczkach, pora drobno kroimy, cebulę kroimy w pół talarki. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojoną cebulę smażymy na złoty kolor. Do usmażonej cebuli wrzucamy pozostałe warzywa i wlewamy do nich szklankę wody dodajemy ziele angielskie, pieprz i kucharek do smaku. Dusimy przez 30 minut aby warzywa były miękkie. Do warzyw dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą dodajemy sok z cytryny. Warzywa dusimy jeszcze przez 2-3 minuty. Rybę porcjujemy obsypujemy przyprawą do ryb i maczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Warzywa układamy na rybie albo obok. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MONIKA62 06.03.2013 18:49
bardzo dobra rybka=)
wlicka 26.02.2013 00:53
SUPEROWA RYBKA...
fictor123 19.12.2012 09:05
super
fictor123 19.12.2012 09:04
super
Bernadeta1 19.11.2012 09:24
bardzo lubię rybę po grecku a ta wygląda bardzo apetycznie
agnieszkalider 18.10.2012 12:00
mmmmmmm pycha!
tomek18 19.08.2012 11:29
wygląda pysznie
Andysz 01.08.2012 13:43
pyszna;)
Justyna28 14.06.2012 15:56
super
Betka 06.06.2012 07:02
uwielbiam;)
Rafał10 01.06.2012 09:27
super pomysł wyprobuje z pewnością :) PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak