Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczne kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
chuda szynka 1/2 szkl.
majonez 4 łyżki
orzeszki ziemne solone 10 dkg.
Szczypiorek cienki
papryka czerwona
oliwki zielone Smak
cebula 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczne kuleczki

jajka ugotować na twardo obrać i zetrzeć na tarce dodać pokrojoną drobno cebulę oraz pokrojoną drobno szynkę i majonez,na desce posiekać drobno orzeszki ziemne i odłożyć,z masy jajecznej formować kulki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w posiekanych orzeszkach,ze szczypiorku papryki i oliwek zrobić dekorację,gotowe danie wstawić do schłodzenia do lodówki aby kulki lekko zastygły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.08.2013 00:24
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak