Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z truskawkami i kruszonką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
margaryna 170 g
cukier 100 g
cukier wanilinowy 20 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 300 g
kruszonka
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżka
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z truskawkami i kruszonką

Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym.

Dodajemy miękkie masło lub margarynę i miksujemy do dokładnego połączenia się składników.

Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dokładnie mieszamy.

Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszą manną.

Do każdej foremki nakładamy po łyżce ciasta a na środku układamy truskawki lekko wciskając je w ciasto.

Składniki na kruszonkę zagniatamy i posypujemy babeczki.

Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut.

Podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.07.2012 19:54
ale słodkie;):)
dwa pokoje z kuchnią 01.06.2012 10:03
piękne!
Rafał10 01.06.2012 09:35
bardzo smaczne!!
Rafał10 01.06.2012 09:35
bardzo smaczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak