Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka gotowana 40 dag
masło 6 dag
musztarda łyżka
szczypiorek usiekany pęczek
sól do smaku
masło 5 dag
mąka łyżka
mleko filiżanka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z szynki

Zrobić białą zasmażkę i stale mieszając rozprowadzić ją gorącym mlekiem. Powoli gotować aż powstanie gęsty, jednolity sos. Szynkę i jajka zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa. Masło utzreć na masę, do której po łyżce dodać sos beszamelowy. DO powstałego kremu, mieszając dodać masę szynkową, musztardę, szczypiorek oraz przyprawy. Pasztet formować na półmisku i wstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak