Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1,5 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier do smaku
woda 3 litry
goździki mielone 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar dokładnie umyć i osuszyć, a następnie pokroić w niewielkie kawałki. Do garnka wlać i zagotować wodę. Następnie do wody dodajemy owoce rabarbaru, cynamon i goździki. Gotować wszystko przez około 25 minut. Następnie odsączyć kompot z owoców rabarbaru. Kompot wlać do dzbanka i posłodzić wedle uznania. Rewelacyjnie smakuje zarówno gorący jak i zimny na upale dni. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.04.2013 11:37
aromatyczny smaczny kompocik...ja dodaję jeszcze łyżkę miodu
Anna152 06.07.2012 07:35
super
Andysz 05.06.2012 18:41
lubię takie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak