Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytkowe placki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemiaki gotowane
mąka
jajko
pieprz
sól
dowolne dodatki
pietruszka lub koperek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytkowe placki

Ziemniaki zmielić lub przepuścić przez praskę, dodadać jako przyprawy, wybrane dodatki i mąkę. Wyrobić ciasto uformować walce i pokroić w lasterki. Formowac placuszki dowolnej wielkości,usmażyć. Smakują na zimno i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.04.2013 11:35
fajne te placuszki kopytkowe :) smaczne na pewno
dorotka0000025 30.08.2012 15:25
bardzo pomyslowe
caralajna 18.07.2012 10:45
lubię takie wynalazki :)
mic 21.06.2012 21:08
pyszne to sa!:)
jolajka 16.06.2012 06:37
U nas takie placki nazywaja się PADUCHY, choć zupełnie nie weim dlaczego?! Ale są pyszne
barbarella 31.05.2012 17:27
ciekawe, muszę wypróbować.
Agnieszka91 31.05.2012 17:18
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak