Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczonymi ziemniakami i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8
tuńczyk w sosie własnym 1
sałata lodowa 1
orzechy włoskie
parmezan starty
oliwa
sól
cukier
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczonymi ziemniakami i tuńczykiem

Ziemniaki obrać , przekroić na pól , skropić oliwą posypać ziołami i sola , upiec w 180 stopniach na delikatny złoty kolor do miękkości. Ostudzone pokroić w gruba kostkę , wrzucić do miski. Sałatę umyć , osuszyć ,porwać, dodać do ziemniaków.orzechy posiekać na drobne kawałki , dodać. ogórka obrać , pokroić , na pół plasterki. Zrobić sos- do słoiczka wlać 3 łyżki oliwy, sól , pieprz, odrobinę wody przegotowanej, cukier i sok z cytryny.
zakręcić mocno słoik i wstrząsnąć aż do połączenia składników.
Tuńczyka odcedzić z sosu , kawałki ułożyć na sałacie , polać sosem i delikatnie wymieszać całość. Startym parmezanem posypać całość.


Podawać z grzankami i dobrym winem :)))

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 24.07.2012 05:47
rewelacyjna inna sałatka
jerry1 01.06.2012 12:18
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak