Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaska z warzywami w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 0.5 kg
cebula biała 4
pomidory 3
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaska z warzywami w ziołach

Kiełbaskę wiejską kroimy na kawałki i gotujemy w wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy około szklanki wody, dodajemy cebulę i dusimy do miękkości z odrobiną soli. Pod koniec duszenia cebuli dodajemy oregano, zioła prowansalskie, paprykę ostrą i pieprz. Mieszamy i bez pokrywki chwilę jeszcze gotujemy, by woda wyparowała. Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w większe kawałki. Pomidory lekko solimy i pieprzymy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 13.08.2012 13:51
mmm apetycznie:)
Amellia 12.06.2012 07:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak