Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki babci

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon Prymat 4 Torebki
kwaśna śmietana 1 szkl
Goździki całe Prymat 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki babci

2 szklanki cukru skarmelizować na patelni. Stopić kg smalcu,dodać 4 szkl cukru, wlać karmel, mieszać, aż cukier się rozpuści. Po ostudzeniu dodać 3-4 szkl mąki, proszek do pieczenia ( większe opakowanie) 1 op amoniaku, cynamon, goździki Prymat, szkl kwaśnej śmietany, 3 łyzki octu. Wyrobić ciasto i odstawić przykryte ściereczką w chłodnym miejscu 5-7 dni. rozwałkować. Wykrawane pierniczki ułożyć na posmarowanej blaszce, piec 45-60 min. Polukrować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 08.06.2011 08:13
super
Barbara55 23.12.2010 15:18
wolę dziadka
rakow2
rakow2 08.11.2010 15:08
jak babci to na pewno smaczne
Monika188 06.07.2010 21:36
fajne, ale sporo pracy
Monika188 06.07.2010 21:36
fajne, ale sporo pracy
Monika188 05.07.2010 23:13
mogą być fajne, ale ten cynamon:)
darek6 27.06.2010 16:25
tak długo trzeba robić? alre jak babci to napewno fajne!!
Emilia25 23.06.2010 10:49
Niesamowite
brygida 07.06.2010 22:43
stare przepisy są fantastyczne, proste i smaczne
Krzysztof42 17.05.2010 15:10
jak babci to muszą dobrze smakować
iwonka20122 23.04.2010 21:13
Rewelacyjny deser godny polecenia na specjalne okazje :)
maxfighter 23.04.2010 20:20
PALCE LIZAĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak