Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowo-ryżowy krem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4-5 sztuk
cebula 1
ryż 1 garstka
bulion 1,5 l
masło 7-8 dkg
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-ryżowy krem

Marchew i cebulę obrać i pokroić w kostkę. W głębokim rondlu rozgrzać masło i poddusić na nim pokrojone warzywa ( ok 10 minut)Po tym czasie zalać bulionem i gotować ok 20 min. Następnie dodać opłukany ryż i gotować do miękkości.Posolić ,dodać cukru do smaku , zmiksować wszystko na krem , podawać gorący z grzankami najlepiej czosnkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.10.2013 16:30
uwielbiam takie kremiki
Łukasz15 24.06.2013 19:26
Wygląda na bardzo smaczny
junox 10.06.2013 14:08
coś dla mnie
romanrafal
romanrafal 19.01.2013 13:39
pycha
barbara11561 16.01.2013 11:31
bardzo lubię takie kremowe zupki,są pyszne i delikatne:)
maciek7 21.08.2012 20:22
pycha
alaaa 07.07.2012 22:03
kolor ma ładny ,lubię takie zupy kremowe
ben-ka 03.06.2012 00:26
to coś dla mnie:)
anemon 01.06.2012 17:12
Dietetycznie i smacznie i jaki ładny, kremowy kolor zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak