Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULA NADZIANA MIĘSEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mięso mielone 25 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa
ser żółty 100 g
wątróbka 100 g
bulion 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULA NADZIANA MIĘSEM

1.

Cebule obrać, odciąć w poprzek wierzchy na 3/4 wysokości od spodu, sparzyć wrzątkiem i wydrążyć środki. Posiekać wybrane środki i domieszać do nadzienia. Nadzieniem wypełnić wydrążone cebule i ugotować je w rondlu z kilkoma łyżkami bulionu na słabym ogniu pod koniec posypać je z wierzchu tartą bułką i zapiec w piekarniku

2.

NADZIENIE MIĘSNE: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach, wątróbkę pokropić w drobne kawałki. Do tego dodać mięso mielone jajko surowe i startą cebulę. Wszystko wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Nadziać cebulę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak