Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier 20 dkg
jajko 3
śmietana 6 łyżek
margaryna 30 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
cynamon 2 łyżeczki
jabłka 1,5 kg
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy cynamon i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Dalej ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie połówki. Jedną część ciasta dajemy na blaszkę, na nią przygotowane jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 40 min. Upieczone zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.11.2013 10:56
palce lizać,pycha uwielbiam takie ciasta
Dorian 03.08.2013 08:42
pyszne ciacho
mirosława4 26.01.2013 19:47
smaczne ciacho
IZABELA29 21.12.2012 15:36
bardzo lubię
Wacław 21.11.2012 11:35
pyszne ciacho !
RenataZ-et 26.10.2012 16:31
moje ulubione ciasto
Natalia40 24.08.2012 18:42
wspaniały
Anna138 05.08.2012 12:55
pyszny deserek
IKrakowianka 22.07.2012 18:56
przepyszny
Wafelek2601 04.06.2012 10:42
pycha
Katarzyna87 31.05.2012 14:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak