Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada huzarska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 100 g
bułka 15 g
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada huzarska

Cebula 30 g
Sól, pieprz
Jajko 2 sztuki
Koperek 10 g
Natka pietruszki 10 g
Tarta bułka 20 g
Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Jaja ugotować na twardo, zieleninę posiekać, formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Na dnie formy wyłożyć część masy mięsnej, na to obrane jaja, zieleninę i resztę masy mięsnej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak