Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone z jajkiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 3 sztuki
ziarenka smaku 1 łyzeczka
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone z jajkiem.

Kroki postępowania

1
Cebulę i pieczarki obieramy i myjemy. Kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Pieczarki smażone z jajkiem. foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy do momentu, aż odparuje z nich woda i zmiękną. Lekko solimy i pieprzymy. Jajka wrzucamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem, aż białko połączy się z żółtkiem. Doprawiamy ziarenkami smaku.
Krok 2 - Pieczarki smażone z jajkiem. foto
3
Masę jajeczną wlewamy na smażące się pieczarki. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe danie podajemy z sokiem warzywnym (np z marchwi czy pomidorów) oraz z pieczywem. Smacznego !
Krok 3 - Pieczarki smażone z jajkiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 19.04.2014 14:37
ja tez wole wiecej grzybkow niz jajek :)
Wojt@s
Wojt@s 16.05.2013 08:56
muszę spróbować
fotoviderek 13.05.2013 07:41
Dobre danie :)
Barbara/zuza22_85 23.08.2012 11:15
dobre
Piotr-21 22.06.2012 15:24
dobre
Aleksandraa 31.05.2012 16:39
proste a pyszne :)
misia53 31.05.2012 12:56
ja też bardzo lubię
fijolek91 31.05.2012 12:35
moje ulubione:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak