Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj pieczony w folii aluminiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 0,5 kg
mleko ½ litra
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj pieczony w folii aluminiowej

Kawałki ryby wymoczonej w mleku posolić, folię aluminiową posmarować olejem. Każdy kawałek ryby szczelnie zawinąć w folię, ułożyć na blasze i piec w gorącym piekarniku przez ok. 25 minut. Upieczoną rybę odwinąć z folii i podawać z ziemniakami z wody. Można na kawałki ryby przy podaniu położyć wiórki masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.08.2012 23:02
mniam
maciek7 31.07.2012 20:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak