Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 200 g
cebula 50 g
mąka 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior duszony

olej 15 g
koncentrat pomidorowy 20 g
śmietana 50 g
cukier
sól
pieprz
papryka mielona

kalafior oczyścić, rozdzielić róże na mniejsze części. Zagotować wodę z solą i cukrem. Wrzucić kalafior i gotować. Przez ten czas cebulę drobno pokroić i dusić na tłuszczu. Do cebuli dodać przecier pomidorowy, kalafior i poddusić. Dodać wodę pozostałą z gotowania kalafiora i krótko gotować na słabym ogniu. Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i przyprawami, zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak