Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 duża
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka po chińsku

Miód płynny 4 łyżki
Sos sojowy 3 łyżki
Wódka czysta 3 łyżki
Czosnek roztarty 2 ząbki
Cynamon zmielony 1 łyżeczka
Woda 4 łyżki

Podane składniki oprócz wody wymieszać, natrzeć kaczkę z zewnątrz i wewnątrz, włożyć do dużej miski, przykryć, pozostawić na dwa dni, smarując marynatą i przewracając dwa razy na dobę. Następnie przełożyć do brytfanny, wlać cztery łyżki wody, zlać marynatę, odstawić. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wstawić kaczkę piec pół godziny, posmarować marynatą, piec dalsze dwadzieścia minut, posmarować marynatą piec pół godziny do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 31.05.2012 15:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak