Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Hoisin

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
nóżki kurczaka 3
sherry 1 lyzka
hoisin sos 2 lyzki
sos sojowy 6 lyzki
cukier brązowy 1 lyzka
imbir 2.5 cm
olej 1 (z orzechów arachidowych)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Hoisin

Wymieszaj wszytskie składniki na marynatę: sherry, hoisin sos, sos sojowy, cukier, olej oraz starty imbir. Dodaj kurczaka do marynaty i odstaw do lodówki na min. 30 minut.

Rozgrzej piekarnik do 180C. Przełóż kurczaka do naczynia żaroodpornego i piecz przez ok. 30 minut. Resztę marynaty zagotuj na małym ogniu. Przed podaniem polej kurczaka powstałym syropem.

Kurczak Hoisin świetnie samkuje ze smażonym ryżem z jajkiem i szczypiorkiem. :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.07.2012 12:47
Z chęcią bym posmakowała. Apetycznie wygląda.
owca441 31.05.2012 16:24
super
parysek10 31.05.2012 15:47
pychotka
Rafał10 31.05.2012 15:26
na pewno wypróbuje :)
anja3107 31.05.2012 11:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak