Zupa łososiowa

Zupa łososiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2
  • pietruszka

  • kawałek selera korzeniowego

  • szalotka

  • przyprawy typu Przyprawa uniwersalna kucharek.

    1 łyżka
  • kilka gałązek kopru

  • sok z cytryny

  • łosoś filet

    30 dag
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem do lodówki. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Szalotkę obrać, opłukać, posiekać. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.

W rondlu rozgrzać olej, włożyć szalotkę i mieszając smażyć, aż stanie się szklista. Dodać włoszczyznę i smażyć jeszcze 3 – 4 minuty, co pewien czas mieszając. Warzywa zalać 5 szklankami wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 – 6 minut. Dodać cukinię, kawałki łososia, doprawić vegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze przez 10 minut. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać ze świeżą bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

04.04.2011 11:02
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat