Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa łososiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
pietruszka
kawałek selera korzeniowego
szalotka
przyprawy typu Przyprawa uniwersalna kucharek. 1 łyżka
kilka gałązek kopru
sok z cytryny
łosoś filet 30 dag
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa łososiowa

Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem do lodówki. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Szalotkę obrać, opłukać, posiekać. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.

W rondlu rozgrzać olej, włożyć szalotkę i mieszając smażyć, aż stanie się szklista. Dodać włoszczyznę i smażyć jeszcze 3 – 4 minuty, co pewien czas mieszając. Warzywa zalać 5 szklankami wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 – 6 minut. Dodać cukinię, kawałki łososia, doprawić vegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze przez 10 minut. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać ze świeżą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.04.2011 11:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak