Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny karp wigilijny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 szt
cytryna 3 szt
cebula 3 szt
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
jajko 3 szt
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny karp wigilijny

Oczyszczonego karpia ( bez głowy i ogona ) płukamy w zimnej wodzie , można kilka razy. Kroimy na mniejsze kawałki. Z cytryn wyciskamy sok. Karpia ukłądamy w naczyniu , posypujemy solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i ukłądamy cebulę. Takiego karpia odstawiamy na około 5 godzin. Po tym czasie karpia obtaczamy kolejno najpierw w mące potem w jajku i na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy nie tylko w wigilię.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 07.06.2013 06:53
karpik mniam
kasiek 13.02.2013 21:56
karpik super pyszny
joanna77 05.07.2012 16:06
pycha
Ewelina47 23.06.2012 21:41
pyszny nie tylko w wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak