Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomielony misz masz

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
średnich pieczarek 7
żółtego sera 250 g
prażonej cebulki 5 łyżek
jajko 3
przyprawy ognisty smok 1 łyżeczka
sól do smaku
kaszy manny 3 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżka
wody 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pomielony misz masz

Kroki postępowania

1
Łopatkę umyć i pokroić na kawałki.
Pieczarki oczyścić, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Ser również pokroić.
Wszystkie te składniki zmielić w maszynce do mięsa na średnim sitku.
Krok 1 - Pomielony misz masz foto
2
Do zmielonego mięsa z dodatkami wsypać prażoną cebulkę, dodać jajka, bułkę tartą, kaszę mannę, wodę i przyprawy i wyrobić masę.
Przygotować blachę do pieczenia najlepiej z wyposażenia kuchenki, wyłożyć papierem do pieczenia.
Wilgotnymi dłońmi formować kotlety i układać na blaszce.
Krok 2 - Pomielony misz masz foto
3
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec kotlety przez 30 minut.
Krok 3 - Pomielony misz masz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.05.2013 17:49
lubię takie jedzonko
magdziorka6 23.08.2012 21:32
no super smaczniesię zapowiada
Mati3 31.05.2012 12:42
na pewno pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak