Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na przekąskę

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórka konserwowego 200 g
marynowanych pieczarek 299 g
sól do smaku
pieprz do smaku
majonezu 4 łyżka
ryż ugotowany 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na przekąskę

Ugotowany na sypko ryż wystudzić i wrzucić do miski.
Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego, cebulę obraną z łupin, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę i dodać do ryżu.
Dodać majonez oraz przyprawy do smaku.
Wymieszać sałatkę i odstawić na około 20 minut aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.05.2012 15:33
dzieki za dobry przepis
Cukiereczek13 30.05.2012 23:23
super wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak