Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy
Kucharek przyprawa do potraw
wędlina
tłuszcz do smażenia
cebula biała
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować, ale nie do miękkości (zostawić lekko twardą). Odcedzić ( mozna zostawić trochę wody z gotowania do podlewania jej pózniej), dodać tłuszcz, posypać kucharkiem i chwilę dusić. W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojona w kostkę cebulę i dowolnie pokrojoną wędlinę. Połączyć wszystko razem, jesli trzeba podlać i dodać przecier, wymieszać. Doprawić wg uznania.
Polecam!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.10.2012 00:36
bigosu z młodej kapusty nie robiłam muszę wypróbować
agogo2 30.09.2012 22:38
dobre
Dorian 25.07.2012 21:05
pycha
Dorota37 21.06.2012 16:14
super
Rafał10 31.05.2012 15:34
dzieki za dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak