Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ciasteczka szpinakowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 2 szklanka
oliwa 1/4 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 250 g
szpinak 200 g
śmietana 1 łyżka
pieprz 0,5 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 łyżeczka
sól gruboziarnista 1 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ciasteczka szpinakowe

Szpinak rozmrażamy na patelni podgrzewając na najmniejszym ogniu.

Gdy się rozmrozi dodajemy łyżkę śmietany oraz pieprz, czosnek i cayenne.

Mąkę mieszamy z proszkiem.

Jogurt mieszamy z oliwą.

Wlewamy mokre składniki do suchych i łączymy.

Na koniec dodajemy szpinak.

Mieszamy i nakładamy po łyżce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Każde ciastko posypujemy odrobiną soli morskiej

Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 27.10.2016 11:12
własnie zrobiłam bo przepis juz dlugo w ulubionych ;) ciasteczka obłedne!
ewelina/bunia 03.08.2012 17:48
ciekawe
smerfetka79 07.06.2012 12:35
to co ze szpinakiem to musimy być dobre:)))
agnyeshka 04.06.2012 15:16
pomysłowe. i wyglądają smakowicie! :)
Rafał10 31.05.2012 15:35
pyszności :)
stokrotka 30.05.2012 22:41
ALE FAJNE
Paweł10 30.05.2012 22:21
pieknie wygladaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak