Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroby wieprzowej 1 kg
podgardla wieprzowego 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
mąka pszenna 1 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
gałka muszkatałowa
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

Wątrobę pokroić w plastry i zagotować .Wraz z podgardlem zmielić w maszynce.DODAĆ DO MASY jajko bułkę tartą cebule startą i przyprawić do smaku wymieszać .PASZTET przekładać do słoi zakręcić .Wstawić do pojemnika z wodą i gotować ok 1 godziny .Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak