Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z łopatki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatki 60 dag
musztardy 4 łyżki
czosnku 3 ząbki
suszonego majeranku 2 łyżki
sól, pieprz
alkohol
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z łopatki z grilla

Łopatkę kroimy na plastry grubości ok. 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem przypraw. Mięso grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10 – 15 minut. Po tym czasie łopatkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na brzeg grilla, by doszła. Przygotowane steki serwujemy z grillowanymi warzywami oraz ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.08.2011 08:28
pyszny obiadek,mniam !
rosik93 20.07.2010 12:20
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak