Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jeżynami i malinami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2/3 kostki
mąka 2/3 szkl
kasza manna 2/3 szkl
wiórki kokosowe 2/3 szkl
jajko 5 szt
cukier puder 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do piec zenia 1,5 łyżeczki
jeżyny 20 dag
maliny świeże 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jeżynami i malinami

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.08.2013 23:18
piekłam podobne, bardzo smaczne - polecam :)
RenataZ-et 19.02.2013 21:39
Wygląda wspaniale-uwielbiam takie ciasta
caralajna 08.01.2013 08:36
podoba mi się że jest na mannie, a do tego pyszne owoce :)
Lukrecja29 06.08.2012 10:46
pysznooości
agam26 02.08.2012 14:00
mniam, tylko czemu ciasta są tak kaloryczne
agam26 02.08.2012 14:00
mniam, tylko czemu ciasta są tak kaloryczne
Agiatis 02.07.2012 22:34
Jerzyna jak ja dawno ich nie jadłam - muszę to koniecznie nadrobić:)
iziona 31.05.2012 07:37
Uwielbiam takie owoce prosto z krzaczka, ale ciasto też pyszności :)
parysek10 30.05.2012 23:06
uwielbiam owoce leśne
agunesu 30.05.2012 21:17
wyglada przepysznie
halina55 30.05.2012 21:01
Palce lizać !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak