Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Tomek

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
cukier 1i3/4 szkl
mąka tortowa 1i3/4 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Tomek

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piiec ok. 45 min w temp. 180st.

KREM:
0,8 l śmietany 30 %,
5 śmietan-fixów,
4 łyżki cukru pudru.

Śmietanę ubić z cukrem i fixami. Zimny biszkopt przekroić na 3 części.

DODATKOWO:
dżem z czarnej porzeczki,
barwiniki spożywcze.

Pierwszy blat ciasta posmarować kremem, przykryć 2 blatem, posmarować dżemem, na to kremem, przykryć kolejnym blatem ciasta. Resztę kremu połączyć z wybranymi kolorami barwników i udekorować wierzch i boki ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.10.2013 23:55
fantastyczny ten torcik
adelajda 20.08.2013 17:33
rewelacyjny torcik
caralajna 21.12.2012 07:20
bardzo podobny
reniatka 08.08.2012 11:12
ale fajny
parysek10 30.05.2012 23:07
ale piękny
halina55 30.05.2012 21:02
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak