Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 30 dag
cebula 2 szt
bakłażan 1 szt
masło 1 łyzka
mąka 1 łyżka
przypraw w płynie
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z bakłażanem

Wątróbki oczyszczamy dajemy do miski . Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy do wątróbki . Bakłażana myjemy kroimy w długie paski i solimy .Odstawiamy na 10 min płuczemy odsączamy i dodajemy do wątróbki . Posypujemy wszystko mąką ok 1 łyzka i mieszamy . Taką mieszaninę dajemy na patelnie na rozgrzane masło . smażymy . Po ok 5 min gdy wątróbka jest rumiana podlewamy trochę wodą i dusimy . Pod koniec doprawiamy przyprawą w płynie solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 26.08.2012 18:23
pycha
Piotr-21 12.08.2012 14:20
fajna
Betka 31.05.2012 09:42
oooo fajne danie;)
mufinka79 30.05.2012 20:19
Wątróbka i bakłażany super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak