Jaja w sosie chrzanowym

Jaja w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • obierki od cebuli

  • kminek Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda letnia

    150 ml
  • chrzan ze słoika

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawy

  • pieprz czarny ziarnisty

    10 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy w wodzie z obierkamy z cebuli ,kminkiem,pieprzem,solą,aż skorupki nabiorą ciemno brązowy kolor.Jajka wyjmujemy jak będą już letnie obtłukujemy,ale nie obieramy.Wywar przecedzamy wlewamy do miseczki ,lub słoika ,wkładamy jajka odstawiamy,najlepiej na noc. Sos chrzanowy; Chrzan zagotować z wodą,dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną.Gotować 10 min dodać odrobine cukru i soli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat