Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 100 mililitrów
por (białe części) 10-15 sztuk
jajko 2-4 sztuki
natka pietruszki do samku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w sosie

pory dokładnie umyć, oczyścić i odciąć najcieńsze części. pokroić ukośnie na kilku centymetrowe kawałki. tak pociete pory zagotowac w wodzie ale tylko ledwo przykryte wodą, po zagotowaniu odcedzic wode, pory przelozyc na recznik papierowy, zeby obciekly z wody. jajka ugotowac na twardo. po ugotowaniu oddzielic zoltko od bialka, zoltko zmiksowac z majonezem i sokiem z cytryny doprawic do smaku. bialka pokroic w drobniutka kostke i dodac do sosu, delikatnie wymieszac. pory przekladamy na polmsek i polewamy sosem oraz posypujemy posiekana pietruszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.08.2012 14:37
smaczne
adelajda 02.07.2012 08:07
Uwielbiam pory w każdej postaci !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak