Surówka z kapusty, selera i marchewki w sosie majonezowym

Surówka z kapusty, selera i marchewki w sosie majonezowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główki kapusty

    0,5
  • marchewki

    2
  • mały seler

    1
  • mały pęczek zielonej pietruszki

    1
  • Składniki na sos:

  • sól

  • majonezu

    2 łyżki
  • śmietany

    2 łyżki
  • czosnku

    1 zabek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw przygotować sos: czosnek obrać, drobno posiekać, rozetrzeć końcem noża, posolić. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać i doprawić solą.

Kapustę po usunięciu zewnętrznych liści i opłukaniu poszatkować. Marchew i seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Zalać sosem śmietanowo-majonezowym i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat