Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chatka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki cytrynowej 1 opakowanie
herbatników 5 opakowań
serków homogenizowanych 3 opakowania
cukru pudru 1 szklanka
masła 1 kostka
kakao
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Chatka na słodko

Najpierw przygotowujemy masę. Masło ucieramy i dodajemy cukier. Ponownie ucieramy i stopniowo dodajemy serki homogenizowane. Ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do zastygnięcia. Z herbatników układamy kostkę na folii spożywczej. Na kostce rozsmarowujemy ciemną masę, na to jasną masę. Galaretkę kroimy w grube pasy i układamy po środku zatapiając w obie masy. Posługując się folią, herbatniki z masą składamy w trójkąt. Następnie wkładamy w dopasowaną formę, aby herbatniki nie rozsunęły się. Pozostawić w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie przygotować polewę czekoladową według instrukcji i polać nią chatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak