Kurczak w ziołach w sosie jogurtowym

Kurczak w ziołach w sosie jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    140 g
  • kopru włoskiego

    50 g
  • koziego sera

    50 g
  • szczypior

  • ząbek czosnku

  • jogurt

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osączyć. Delikatnie doprawić gałązkami tymianku i solą. Naciąć „kieszeń” na farsz. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie wiórki. Lekko posolić, dodać kilka gałązek tymianku i startego koziego sera. Wszystko wymieszać. Farszem napełnić kieszeń, spiąć wykałaczką. Gotować na parze 20 – 25 minut.

Z jogurtu, czosnku i szczypiorku przygotować sos. Po ugotowaniu z mięsa wyjąć wykałaczkę i pokroić pierś pod skosem, ułożyć na talerzu i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat