Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w ziołach w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 140 g
kopru włoskiego 50 g
koziego sera 50 g
szczypior
ząbek czosnku
jogurt 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w ziołach w sosie jogurtowym

Mięso oczyścić, umyć i osączyć. Delikatnie doprawić gałązkami tymianku i solą. Naciąć „kieszeń” na farsz. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie wiórki. Lekko posolić, dodać kilka gałązek tymianku i startego koziego sera. Wszystko wymieszać. Farszem napełnić kieszeń, spiąć wykałaczką. Gotować na parze 20 – 25 minut.

Z jogurtu, czosnku i szczypiorku przygotować sos. Po ugotowaniu z mięsa wyjąć wykałaczkę i pokroić pierś pod skosem, ułożyć na talerzu i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak