Kalafior i brokuły z kremem szczypiorkowym

Kalafior i brokuły z kremem szczypiorkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średni brokuł

    1
  • śmietany 30%

    400 ml
  • świeżego, posiekanego szczypiorku

    6 łyżek
  • SÓL, ŚWIEŻO ZMIELONY PIEPRZ

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł obrać. Podzielić na różyczki jednakowej wielkości, a następnie umyć. Przełożyć do garnka na specjalny koszyczek do gotowania na parze. Przykryć pokrywą i gotować przez 30 minut, aż warzywa lekko zmiękną.

W rondlu powoli podgrzać śmietanę z solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Warzywa polać sosem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

16.09.2010 14:25
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat