Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w ostrym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska
sól, pieprz
Składniki na sos:
posiekanej natki kolendry garść
sok z 1 cytryny
sól
sos tabasco 1 łyżka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w ostrym sosie

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej, a na niej filety z łososia. Przyprawić solą i pieprzem.

Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie miękki i ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko chrupka.

W tym czasie przygotować sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.

Na talerzu ułożyć kapustę, a na niej łososia. Wszystko polać dwiema łyżkami przygotowanego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak