Łosoś w ostrym sosie

Łosoś w ostrym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • sól, pieprz

  • Składniki na sos:

  • posiekanej natki kolendry

    garść
  • sok z 1 cytryny

  • sól

  • sos tabasco

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej, a na niej filety z łososia. Przyprawić solą i pieprzem.

Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie miękki i ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko chrupka.

W tym czasie przygotować sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki.

Na talerzu ułożyć kapustę, a na niej łososia. Wszystko polać dwiema łyżkami przygotowanego sosu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat