Jabłka nadziewane ryżem z bakaliami

Jabłka nadziewane ryżem z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakalie

  • cukier do smaku

  • bita śmietana

  • mus jabłkowy

    9 o smaku brzoskwiniowym
  • ryż ugotowany

    9 łyżeczek
  • jabłka

    3 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek ściąć wierzch i wydrążyć gniazda nasienne.

Ryż wymieszać z musem owocowym, a jeśli trzeba – dosłodzić. Nadziać jabłka, przykryć ściętym uprzednio fragmentem.

Ułożyć w parowarze i gotować 15 – 20 minut od chwili, gdy woda zacznie wrzeć.

Podawać na ciepło lub zimno. Wierzch posypać bakaliami. Udekorować bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat