Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie ciasto z kiwi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiwi 4-5 sztuk
cukier waniliowy 3-4 opakoqwania
galaretka kiwi 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
Biszkopt 1 sztuka
kremówka 1 litra
pasta 1 o smaku kiwi

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto z kiwi

Kroki postępowania

1
Upiec biszkopt z 5jaj, według przepisu :http://www.doradcasmaku.pl/przepis/225871/biszkopt-spod-do-ciast.html
Krok 1 - Lekkie ciasto  z kiwi foto
2
Galaretkę rozpuścić w 400 ml. wody. Kiwi obrać i pokroić w małe cząstki.W małym rondelku zagotować syrop z 2 łyżek cukru i 100 ml. wody. Włożyć na 1-1, 5 minuty kiwi i pogotować. przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, dodać następnie pastę o smaku kiwi. i 1/3 galaretki. Biszkopt delikatnie nasączyć i posmarować dżemem ananasowym. Przygotowaną masę przełożyć do szprycy z końcówką gwiazdy, i dekorować ciasto. Następnie wykładamy kawałki kiwi i zalewamy galaretką.
Krok 2 - Lekkie ciasto  z kiwi foto
3
Przekładamy na kilka godzin do lodówki.
Krok 3 - Lekkie ciasto  z kiwi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.12.2012 00:09
ciekawy przepis
Fiffi 10.08.2012 23:33
ciekawe i napewno smaczne
mamusia1 05.08.2012 14:51
ślinka mi cieknie!
smerfetka79 30.05.2012 16:56
Nie, kiwi nie jest pieczone, a wcześniej gotuje się w słodkim syropie więc nie- a biszkopt jest standardowy.
barbarella 30.05.2012 15:38
nie piekłam jeszcze ciasta z kiwi, czy nie robi się kwaśne po upieczeniu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak