Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 45 dag
sos do pieczenia jasny 1 op
cebula 1
mąka 3 łyżki
pieprz
olej 3 łyżki
woda 500 ml
słoik z gotową marchewką
słoik z groszkiem
słoik z kukurydzą
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mielonego

Na patelnię wrzucamy mięso mielone wraz z pokrojoną cebulą , posypać przyprawą do mięsa mielonego i dusimy aż zmięknie . Wlać 300 ml wody w innym garnku zagotować , wsypać sos pieczeniowy i mieszać , gdy dobrze wymieszamy to dajemy do mięsa mielonego , na koniec dodać odcedzone warzywa ze słoika , sos zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionej w 200 ml wody i poczekać aż się zagotuje. Doprawić do smaku solą pieprzem oregano , kostką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.09.2012 08:02
musi nie żle smakować
babcia
babcia 11.09.2012 08:02
musi nie żle smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak