Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jablka w bezowej piance

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
konfitura malinowa 4 lyzki
cukier 1/2 szklanki
sok cytrynowy 2 lyzki
białko 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jablka w bezowej piance

Mama nauczyla mnie robic tak jabluszka jako pyszny deser- szybko i smacznie

Jablka obieram i wydrazam, w powstale dziurki nakladam po lyzce konfitury, ukladam jabluszka w naczyniu zaroodpornym, w miedzyczasie gotuje z cukru i odrobiny wody syrop na tzw. nitki, a z bialek ubijam sztywna piane i pod koniec ubijania dodaje po troszeczku goracy syrop nie przerywajac ubijania, na koniec dodaje tez sok cytrynowy, piana przykrywam jablka i zapiekam az piana sie zarumieni a jablka zmiekna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 13.10.2012 11:36
dziekuje
Magdalena1110 19.06.2012 20:36
smaczne
dorotka0000025 14.06.2012 13:32
polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak