Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obsmażane jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 11 sztuk
cebuli 2 sztuki
masła 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Obsmażane jajka faszerowane

Składniki:
11 sztuk jaj,
30 g czerstwej bułki,
mleko do namoczenia bułki,
2 cebule,
20 g masła,
30 g bułki tartej,
50 g oleju do smażenia,
pieprz,
sól,
pietruszka zielona.

Przygotowanie:
10 jaj gotujemy na twardo i studzimy. Jajka w skorupkach przekrawamy na pół po ich długości. Delikatnie usuwamy jajka ze skorupek nie naruszając struktury skorupek. Odstawiamy. Bułkę moczymy w mleku, odsączamy. Cebule obieramy, drobno kroimy i rumienimy na maśle. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki wraz z jajami mielimy po czym dodajemy jedno pozostałe surowe jajko, pieprz i sól. Nadzienie przekładamy do skorupek, posypujemy tartą bułką z wierzchu, smażymy na mocno rozgrzanym oleju nadzieniem do dołu. Spożywamy jako przystawkę lub jako dodatek do ziemniaków bądź zup tj. zupa szczawiowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak