Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bitki po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
cebula 3 szt
marchew 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
ketchup 5 łyzek
ocet 1/4 szkl
cukier 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bitki po grecku

Robimy zalewę . 2 marchewki ścieramy na tarce duze oczka ok 4 cebule kroimy w piórka W garnku gotujemy 1i 1/4 szkl wody , 1/4 szkl octu po 5 łyżek ketchupu i magii.Dodajemy cukier 2 łyżki zagotowujemy . Dodajemy lisć laurowy i kulki ziela angielskiego kila kulek pieprzu i warzywa . Gotujemy ok 10 min . Pierś z kurczaka rozbijamy jak na kotlety solimy .Obtaczamy w mące potem w jaku i tartej bułce smażymy na oleju . Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy zalewą z warzywami. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 17.08.2012 11:07
mniam
kasiek 09.08.2012 13:21
wyglądają rewelacyjnie
Amellia 30.05.2012 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak