pasztet EWY

pasztet EWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,5 kg
  • mięso wieprzowe

    0,5 kg
  • wątrubka z drobiu

    0,3 kg
  • cebula

    2
  • bułki kajzerki

    2
  • jaja

    2-3
  • sól, pieprz

  • boczek

    0,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso wołowe, wieprzowe cebulę zalać niewielką ilością wody i ugotować. przed końcem gotowania dodać do gotowania wątróbkę. po ugotowaniu mięso wyciągnąć, a do wywaru włożyć kajzerki. wszystko razem zmielić, dodać jaja, przyprawić, piec w foremkach 40 min. 180 st

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

21.12.2010 20:59
smacznie wygląda

Joanna108

29.10.2010 08:58
Moja mama robi podobny. Jest wyśmienity.

Emilia22

06.10.2010 13:38
ale smakowity

ewelina_b1

19.09.2010 20:40
zawsze robie z królika, ale napewno taki tez zrobię, wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat