Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet EWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
mięso wieprzowe 0,5 kg
wątrubka z drobiu 0,3 kg
cebula 2
bułki kajzerki 2
jaja 2-3
sól, pieprz
boczek 0,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet EWY

mięso wołowe, wieprzowe cebulę zalać niewielką ilością wody i ugotować. przed końcem gotowania dodać do gotowania wątróbkę. po ugotowaniu mięso wyciągnąć, a do wywaru włożyć kajzerki. wszystko razem zmielić, dodać jaja, przyprawić, piec w foremkach 40 min. 180 st

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.12.2010 20:59
smacznie wygląda
Joanna108
Joanna108 29.10.2010 08:58
Moja mama robi podobny. Jest wyśmienity.
Emilia22 06.10.2010 13:38
ale smakowity
ewelina_b1 19.09.2010 20:40
zawsze robie z królika, ale napewno taki tez zrobię, wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak