Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydzy konserwowej 1 puszka
ogórków konserwowych 4 sztuki
jaj 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kukurydziana

Składniki:
1 puszka konserwowej kukurydzy,
4 ogórki konserwowe,
5 jaj,
1 puszka konserwowego groszku,
150 g żółtego sera,
1 majonez mały,
pieprz i sól do smaku,
1 łyżka musztardy.

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i studzimy. Następnie kroimy w kostkę. Ogórki osączamy i drobno kroimy w kostkę. Groszek konserwowy i konserwową kukurydzę osączamy i przekładamy do miski. Ser trzemy na tarce do warzyw o większych oczkach. Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Możemy spożywać zaraz po przygotowaniu lecz jak każda sałatka, smakuje troszkę lepiej lekko schłodzona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak