Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty czerwonej 500 g
jabłek 200 g
cebula 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:
500 g kapusty czerwonej,
200 g jabłek,
1 duża cebula,
5 łyżek oleju,
cukier,
pieprz,
kwasek cytrynowy,
sól,
natka pietruszki,
szczypiorek.

Przygotowanie:
Szczypiorek oraz natkę pietruszki płuczemy, osączamy i drobno siekamy. Kapustę czyścimy, płuczemy, drobno szatkujemy. Dodajemy odrobinę soli i odstawiamy. Jabłka płuczemy, obieramy i trzemy na tarce na oczkach do surówek. Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy w drobną kostkę. Składniki łączymy, mieszamy z olejem. Doprawiamy pierzem, cukrem, solą oraz kwaskiem cytrynowym. Przekładamy do salaterki i posypujemy siekanym szczypiorkiem i pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak